MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

SubhanAllah

Tuesday, 29 November 2011

Tidak memerlukan DSLR.......keindahan alam semulajadi ciptaanNya...SubhanAllah...

Durian

Bile hantu2 jmpe durian....jadile HANTU DURIAN...hikhikhik ;>


Budak yang atuknye de dusun durian pn jdik batak gk ble lik kg yg xde dusun lgsung ni!! ekekeke


ha ko, berebut2...nsib pisau dpt disorok..klu x..iskh2x..dasyat2x!! hahaha




Bace doa selamat...^_^


Jaguh hantu durian UPM...hahahahaha!!





budak paling xheran ngn durian....




again...mmg xheran pn!!


Habis makan durian, kte anto budak2 ni g kuliah keinsafan diri oleh ustazah Mazeta...wakakakaka



* Duk kg, mmg xde keje...kejenye m'buli budak2 ni...hahahaha...best2!! buli2 pn de p'gisiannye jgk....sian korangkn...lyankn jerk le acik2 korng yg ceria2 ni erkkkk....^__^

Kenangan...

Kenangan mengusik kalbu....ahaks ;p


UBI REBUS + SAMBAL TUMIS....AWESOME!!

KSN TOWN HALL SESSION

Cite ni dh basi, tp nk letak gk kt blog ni...hehehe...(aku yg terpaksa, dipaksa hadir....kuikuikui..)
Sepetang kami bersama Ketua Setiausaha Negara yang sudi hadir ke kementerian kami....^____________^






KENAPA WANITA CEPAT TUA & GEMUK

Thursday, 24 November 2011


Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi tahukan anda semua wahai kaum suami sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri dan ibu cepat nampak tidak menarik di mata anda?

Tahukah anda;

1. Jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar-benar hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita, sekaligus mengelakkan kita gemuk.. Tetapi kasihan kaum ibu, mereka terpaksa makan laju-laju, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi si suami, selamba saja sambung makan, buat-buat tak dengar anaknya menangis. Jadi, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan tak sempat nak hadam betul-betul.

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yg akan menghabiskannya pulak. Sayang katanya...takut membazir.. Membazir tu kan amalan syaitan. Si suami pula dengan riaknya mengatakan "awak ni kuat makan betullah!"

3. Bila anak menangis tengah malam nak minum susu, bapanya akan tidur mati. Kalau dengar pun buat-buat tidur juga. Malas nak bangun. Wanitalah yang dalam satu malam, entah berapa puluh kali terpaksa bangun membuat susu untk anak. Bila tak cukup tidur, mulalah muka nampak letih dan cepat nampak tua. Kedut-kedut pun mula wujud. Masa tu guna Total Effect ke, apa ke...pun dah tak guna. Kepada wanita-wanita malang kategori ini, ada dua petua untuk kekalkan kecantikan; minum air banyak-banyak, dan TIDUR SECUKUPNYA.

4. Dan bagi wanita yang berkerjaya, sudahlah penat bekerja untuk membantu menambah pendapatan keluarga, bila balik rumah, semuanya dialah yang kena uruskan. Dengan perangai anak-anak, perangai bapanya.. Nak itu, nak ini. Jadi, wanita pun membebel, marah-marah... Dan bila banyak marah dan banyak berleter, banyak cepatlah pula menjadi tua..



Kesimpulannya; wanita cepat tua & cepat gemuk adalah disebabkan LELAKI atau lebih tepat lagi SUAMI.. Oleh itu, hargailah segala pengorbanan isteri anda. Mungkin sekiranya sehari sahaja isteri anda tiada, dan anda perlu memikul tanggungjawabnya, hidup anda akan tunggang-langgang.


Share from : Mama Botak Chin

Sumber : deheartyku

Glory Malaysia!!

Tuesday, 22 November 2011

Tahniah kepada pasaukan bwh 23thn Malaysia, di atas kejayaan mempertahankn PINGAT EMAS Sukan Sea di Stadium Bung Karno, Jakarta....dan mengekalkan rekod tanpa kalah sepanjang kejohanan berlangsung!!! Glory Malaysia!!! Glory Malaysia!!!


GOL KEMENANGAN MALAYSIA DR KAPTEN!!!

PENJAGA GAWANG NEGARA...TERBAEK...

U'LL REALLY DESERVE IT!!!

Hujan Lebat

Monday, 21 November 2011

Kuar opis tdik kul 5.30 aku tgk mcm2 nk ujan, tp ok lgik le..tup2 aku kuar bngunan, ujan pn mula trun bsr2..alamak!! hubby aku smpai amek aku ngn akif ok lgik, tp kuar roundbout P1, m'jd2 ujan...aiseh xdpt nk dielak...udahnye, ktorg smpai kt umah, jdik gini rupernye.....

Akif yg paling lencun!! sian mamat ni, tp die suke, dpt main ujan...heeee

Aku pn yg lencun sgt2!! blakang 2 hubby aku lgik lencun bgai!!.

Handbang coach aku!! bsah lencun gk...sedih...(penat dh cover ats moto tdik) nmpk sgt ujan lebat sgt2!!

Alhamdulilah, yg penting ktorg selamat smpai ke rumah, wlaupn smpat singgah umah officer aku anta pendrive....dan alhamdulilah, smpai jerk ktorg msuk blok, petir pn b'dentum2...syukur kepadaMu Ya Allah kami sekeluarga selamat..amin....

weekend

time aku tulis blog ni, msti smua tgh ghairah tgk game malaysia vs indonesia kn?? termasukle hubby aku yg setia m'jadi p'gulas di umah ni...hehehe. Aku? stelah gol pertama indonesia td, aku decide nk update blog lgik best, sbb klu aku fokus tgk bola ni, aku akn jdik p'gulas fanatik m'galahkn laki aku & Hasbullah Awang...hahahaha...

Pe aktiviti aku weekend lps? klu korang perasan, de kain2 rentang psal teres 1 tingkt di BB Salak Tinggi (Jamuan Sate) pd ari sbtu, so ktorg decide nk g le tgk2, mne tau b'kenan kn. So, kul 11 lbh ktorg pn g le kt pusat jualan & pameran umah 2. Oleh sbb aku xde snap2 pic, so aku cite jerk le, Rumah 20x70 hrga RM195,000++. Awl thn dorng dh launching fasa 1 dgn hrga RM186,000++..ha tgk, dlm bpe bulan jerk, leh naik dekat 10ribu k...dasyatkn harga hartanah skg..tp sbb dan2 tu pemaju nk harga booking RM5ribu, so aku ckp nnti le, i blik umah pkir dlu...(mne nk crik tbe2 5ribu) hahaha...so ull's, bukan sekadar g crik/servey2 umah jerk tau, tp duit msti b'kepuk di bank, sbb ble dh b'kenan & mnepati ciri2 yg diinginkan, leh trus jerk byr, sbb klu tunggu2 mmg akn melepas..(nasihat utk diri sndri sbnrnye..ahaks ;p)

Bangun pg ari ahad, aku dkjutkan dgn ketiadaan letrik di umah...dh 5thn lbh duk umah ni, ni kes pertama xde letrik kt blok aku ni..MALAYSIA GOLLLL!! ok, cool2..bynk lgik mase ni..smbung cite. So, aku pn kjutkn laki aku utk kuar merayap pg2. Kbetulan kwn laki aku dr kg dtg putrajaya ni, rupernye de MOTOR SHOW kt P18 sempena kejohanan Futsal. So, pg 2 uat pertama kalinye ktorg sarapan pg di kedai mamak P18..

Sarapan Obes rakyat malaysia, 2keping roti canai, teh tarik..heeeeeeeeeeee

muke weekend2 bngun pg...hehehehe

ank bujangku yg smua tegur makin slim bdn die..sbb...

selera mknnye, papa die dh amek..hehehe..dh chubby kn ^___^

Konvoi motor VESPA geng2 kwn hubby aku..time ni trus fall in love ngn vespa..
papa crik 1 tau!! heee

 Antara motor2 pd pameran 2....

Ktorg yg stedey dtg ngn HONDA EX-5 terbaek kami..kahkahkah!!!

 actually bnyk kt belah dalam 2, de motor2 bsr, scrambler, bnyk lgik le..tp aku mls nk g snap2 pic sbb bateri kamera ku amat terhad skali....heee...lame gk aku kt cni, smbil2 tunggu abg aku smpai ngn konvoi moto RX-S die, tp sbb pnas terik sgt, pale aku pn dh pusing aku pn ajak hubby aku balik..Kul 1 lbh abg aku sms dh smpai, die suh aku dtg gk dlm kul 3, sbb die nk jmpe akif & nk bwk akif naik moto RX-S antik die 2..so aku pn bls OK.

Bile ptg aku gerak g P18, ujan turun dgn lebatnye...alamak, cmne nk jmpe pakdeh (pnggilan ank2 buah pd abg aku) ni..hurm...ktorg pn tunggu dlm kete jap, mne tau ujan kejap jerk...

Lebatkn ujannyer..sgt lebat...

Boring2 tunggu ujan berenti dlm kete..

layan upin ipin dlm kete le, pe lgik...huhuhuhu

Setelah hampir 20mnt tunggu, ujan makin lebat & x berenti2, ktorg pn blah le dr ctu..xblik umah, tp cuci2 mata ke PKNS bangi...crik mkanan sbb perut dh lapoooor.....so, aku pn xjmpe abg aku ari 2..ala, umah die kt shah alam jek, sjek gedik2....heeeee ^_____^



Tadika

Adeh...arini, smbil2 uat kerja opis, tgk2 tenet utk m;cari tadika utk akif...papa dh bgtau, crik tadika islamic utk ank, so arini try2 le crik..susahnya crik tadika kt putrjaya ni sbb xbnyak maklumat de dlm tenet. Klu nk, korng kne round 1 putrajaya ni...hehehee...

So, aku bru sempat col 1 tempat iaitu CIC presint 9. dh femes CIC ni kt cni, so nk tau gk le bpe byaran die, sblum ni pnah tnye jiran2, tp mcm xcye pe dorng ckp, aku pn decide le nk col sendir. Ha, dasar degil kn..hahaha..

before that, ni le CIC kt p9..

Aku col tdik, teacher Najwa yg jwb col. Aku tnye die klu nk anta anak smpai ptg, die ckp dorng de 3 pakej, tp utk smpai ptg nmenye pakej Zamrud. Ni antara yg aku dpt catit pe yg die ckp le, heee ;)

Bayaran Pendaftaran :

Bulan 1-6 : RM 100
Bulan 7-11 : RM 50
* RM580

Uniform : RM 80 (2 pasang)
Insurans : RM 10
Makan : RM 100
* jumlah byr masuk RM 770
* bulan2 RM 550

Opocot...leh tahan kn harganya, ank sorang leh le, klu 2-3org, xke botak 2..ekekeke..aku pn segera le m'sms lakiku..die pn t'kjut, trus tnye aku tadika mne yg byr smpai mcm 2 2!! (ala2 cm bengang le..) aku pn explain..bgusnya CIC ni die ade ajar bce al-quran & solat. (ok, tadika ni masih dlm p'bincangan mama & papa k..;). So teacher 2 ckp, p'daftaran masih di bukak, so free2 dtg le tgk CIC ni..

Before this gk, aku pnah cite2 ngn jiran depan umah aku 2, die ckp die dh daftar anak die (sebaya akif) kt P16, Taska Alif Ceria..die ckp bulan2 RM380. Tp die kte, maybe P16 tu dh penuh. Tdik aku bukak blog taska ni, de kt P18 gk, tp aku lom col lgik. tp rase cm susah jerk aku nk pusing2 anta anak kn pg2. Elok crik kt area p9 jerk..hurm..tdik membe aku suh aku g jengah2 blog ni http://karipapsayur.blogspot.com/2010/02/taska-presint-9-dan-presint-11.html so, dpt le ckit info tadika2 yg de kt p9 tu....

kpd u'lls yg tgh2 m'carik mcm sy, hup ni dpt m'bantu, kpd yg ank blum nk bpe bsr...dh bleh uat kiraan dr skg...& kpd yg blum de ank 2....korng bce jerk le entry ni, utk panduan masa hadapan...ekekekekekee ;)

Vespa

Tuesday, 15 November 2011

Semalam balik keje, aku t'serempak sorang mamat ni bwk moto vespa aka BESPA...comel k, sbb org yg bwknye 2 pn comel sgt...hihihi...tbe2 aku t'ingat le vespa arwah abhku dlu. Ktorg dlu de moto vespa gk tau, wrna hijau!! thn ble aku xingt, tp time2 aku skolah rendah....kre cmni le gk moto arwah bpk aku 2..

cmni le aku slalu g skolah ngn blik skolah, kne b'diri kt depan..ekekeke..
(budak ni aku xkenal erk...hihihii)

tbe2 aku t'ingt cite kelakar aku & moto vespa bpk aku ni. Time 2 abg aku yg kje kt KL cuti keje, so tghari 2, die dtg amek ktorg naik vespa ni...time ni, bangga ngn kwn2, yele abg kje kt KL dtg amek...korng de??hahaha...ble dh sonok2 naik moto 2, smpai kt melintas depan kedai 'wak tukiran' tbe2 handle moto vespa ni xleh nk pusing...abg aku pn m'ggelabah, maka terusle moto vespa ni msuk dlm semak...t'cmpak ler ktorg b'tiga tghari2 buta dlm semak 2..hahaha (de kakak aku, die duk kt belakang)....time bgun, gelak2, smbil bontot t'cucuk pokok semalu...kelakar tul!! pnce handle xleh pusing, sbb beg skolah aku t'sngkut kt handle...balik umah gelak2, smbil bgtau abh..abh pn trus tgk moto die, bukan tgk ktorg!! sbor jerk le..hahahaha..pe2 pn tbe2 aku merindui moto VESPA HIJAU ni...^___________^ 


Training Badminton

Saturday, 12 November 2011










*anak Wak Parin.....^_____^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family