MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

Paku Pakis ke Pucuk Paku??

Sunday, 29 January 2012

Hari jumaat g pasar malam amat le dasyat skali...dh xde choice brg yg nk dibeli, rata2 abes lesap. Sayur2, ikan2, telur + ayam... So, aku grab jerk le pe yg de. 1st time bli paku pakis, blasah jerk le nk msak pe, jnji de bnde nk mkn.

Ari sbtu ati berbelah bagi nk g keje ke x...de bnyk bnde nk settle, sbb waktu keje mmg xdpt le nk buat. So, bgun pg msak2...

Siap pn, pucuk paku msak lemak, ikan goreng and sambal belacan utk my hubby & akif kt umah..k, mama siap2 nk ke opis (dpt tenaga kembali..hehehe)..

Tepat jam 1ptg, aku pn ke pantry ngn bekal yg aku bwk...sbb dtg kje sorng, so sorng2 lyn perasaan kt pantry smbil mkn....burrrppp!! kenyang, smbung keje, kul 5ptg bru aku blik....kesimpulannye, berjaya jgk aku msak paku pakis ni, smuanye licin..so, laen kali leh msak lgik!! yeahh!!

Tutti Frutti

Jumaat lps time lunch xtau nk g mner.....bsing2 kt opis, dr kul 12 nk g mne, nk g mne?? sbb dh xtau arah tuju mne nk g.... (sbb bos de, klu xde mmg dh pnjang lgkahnye)...hahaha!! b4 dis member kt opis ckp nk bli raket..murah! so, aku pn ckp okeh..bli 1 percuma 1, nnti bhgi 2..(poyo2 ni nk main badminton)!! hahaha!!

lps g bli raket, ktorg g mkn tutti frutti...(raket aku bli xsiap lgik, so nnti aku upload pic raket + cite psal jiwaku yg b'kobar2 utk kembali bersukan)...hehehe. Okeh, aku mmg xpnah mkn pong, ni 1st time...mule2 ingt nk g yg bangi punyer, pehtu ktorg tau yg kt P15 pn dh de bukak, so g yg dekat ler....

Welcome....Tutti Frutti P15

Ni aku pnyer.....smua coklat...i'm a fanatic of chocolate!! hahaha!!


mkn2 smbil bergosip...msalah negara plak 2!! caring tul ktorg ni kn!! hehehee....

ternyata mmg sedap skali!!! lbh2 lgik de org yg blanjer...i loikeee!! =)

kwn2 yg ku sayang, laen kali kte lepak kt cni yer....hikhikhik...

Sakit gigi

Friday, 27 January 2012

Rasenye dh hampir seminggu sakit gigi..cian sy. Time cuti pn mengadap sakit gigi ni, nseb de 'pain killer'. Bukan xnk g klinik, tp mmg xnk g klinik...ekekekekeke =) Nk g klinik kerajaan, dh tntu2 kne tunggu b'jam2 + seawal2 pg kne smpai...nk g klinik swasta takut2 dtg die trus cabut, + byran yg amat dasyat skali...uwaa!! xtau nk buat mcm mne lgik, hatiku berbelah bahagi....... mlm td pn dh rase nk demam, penangan dr sakit gigi ni..tp ati msih xkeruan nk g klinik ke x...bleh?? betapa kerasnye atiku ni...wahahaha!!...tgk jerk la erk, bpe lme aku mmpu b'tahan..hehehehe... peace!! ^___^

Happy Chinese New Year!!

Tuesday, 24 January 2012

Disebabkn umah bpk mertua aku dikelilingi umah Cina, so mlm new year sgt le meriah.....actually aku dh tido time ni, sbb t'lalu kuat le dorng ni main mercun..so aku pn dh xleh tido..tp time aku bngun dh abes dorng main...ntah pape...tp aku snap le pic ckit, antara aktiviti2 jiran bpk ku ni...hehehe

 ade yang tgh sembahyang......

 de yg tgh bakar kertas....(kertas ker??) heee


 Ni jiran sebelah kanan umah bpk aku...

 Ni plak, jiran sebelah kiri umah bpk mertua aku...


* Overall nye sgt meriah..smpai polis2 dtg memantau k!! hahahaha

Santai...

Abes majlis adik ipar, isnin tghari aku dh berangkat balik putrajaya.....mls nk tempuh jem, so ktorg decide lik awl...smpai umah, smbung berehat...letih sungguh, wlupn majlis xbsr mne, tp sbb ktorg2 jek yg uat, so terase ltih le sgt2!! hehehe....ble mlm, boring2 so, kuar crik mkn le..terase nk mkn western..lamb chop!!! tempat dituju Village View, Bangi.........







Keje

Saturday, 14 January 2012

Ketika ini aku masih di opis..........................

901

Monday, 9 January 2012

This is 1st tweet from Nurul Izzah, "Judge: reading results immediately. Evidence not corroborated. Papa is acquitted! Takbir!"




Terharu tengok pic ni...seorang isteri yg sentiasa berada di belakang suaminya ketika senang mahupn susah.....

4 Perkara Baik dan Yang Lebih Baik

Friday, 6 January 2012

Sebahagian ahli bijak pandai berkata, " Ada empat perkara yang nilainya baik, namun ada empat perkara lain yang nilainya jauh lebih baik lagi, iaitu seperti berikut" :-

1. Adanya rasa malu pada kaum lelaki adalah baik, namun yang lebih baik lagi, bila rasa malu itu ada pada kaum wanita..

2. Adil pada setiap orang itu baik, namun rasa keadilan yang dimiliki oleh pemerintah itu, jauh lebih baik..

3. Taubatnya seorang tua itu baik, namun yang lebih baik lagi, taubat daripada kaum yang muda.

4. Bermurah hatinya kaum yang kaya itu baik, namun yang lebih baik lagi adalah bermurah hati kaum fakir miskin..

Memori Tahun 1 (1992)

Wednesday, 4 January 2012

Hari ni bermulalah sesi persekolahan bagi tahun 2012...sbnrnye aku pelik, ble abg2 & akak2 yg cikgu ckp skolah bukak 4hb...aku mula le m'persoalkn npe 4? bukan 3? kn 3hb dh kje...nseb xkene penampo ngn abg aku...wahahaha!! ok2, i kje, bukan skolah...lgpn i xde ank yg skolah tul2 lg...korang menang le...weeeee~~ (2 le perangai aku, mcm tau smuanye...kuikuikui)!!

Pg td seblum g kje pn, smpat tgk MHI..dorng uat siaran live kt skolah..tgk le muke budk2..ala2 tomey..dlm hati cmni le aku nnti, anta akif drjah 1...smbil2 ckp ngn akif, "tgk 2 abg2 skolah..akif nk skolah x?"...& akif jwb "xnk skolah mcm 2..." uiks, budak ni??? laynkn jerk le...ntah nk skolah mcm mne pn aku xtau...hahaa ;)

tbe2 teringat mase aku mula2 msuk skolah dlu...MEMORI TAHUN 1............>>> time tu abg aku drjah 6, kakak aku drjah 2..pg2 g skolah sme2..smpai skolah, abg aku le yg bwk aku g kelas...msuk kelas 1 merah (kelas pertama u)!! pehtu abg aku tinggal aku mcm 2 je...org laen smua parents daftarkn, aku? alone...ok le, de abg aku tlg backup kt blakang...kah kah kah!! kelas aku tepi jln, so ble lps rehat tgk orang lalu lalang dh xde mood nk blaja....t'ingt de 1 sorng kwn aku ni, yg mak die kne temankn die g skolah tiap2 ari...pernah mak die cube nk blik, die pnye m'gamuk......dasyat tul!! smpai ckgu2 aku kne sepak....pompuan 2!! udahnya, t'pkse le mak die temankn die tiap2 hari..nseb org kg beb, xkje...aku rase lme jgk le mak die sme2 blaja ngn ktorg...kah kah kah!!

Membe2 yg betul2 rapat skolah rendah jerk aku msih ingt nme2 dorng...sowile, umor dh lanjut ni, daya ingatan dh kurang ckit..ekekeke...de yg msih keep in touch kt fb, sonok ble dpt jumpe kt fb, borak kenangan2 msih skolah rendah..hee...bnyk la aku dh xingt sbnarnye!! hahaha...tp yg aku paling ingt, parents aku xpnah daftarkan aku msuk skolah dr drjah 1, smpai aku tingkatan 5....bg duit, g byr yuran sendiri...tp bgus jgk mak abh aku ni, didik ktorg adik beradik b'dikari dr kecik...TERIMA KASIH MAK ABAH!!

* mcm mne le ank aku skolah nnti, rase2 leh ke aku uat stail mak abh??? heeee ;))

: Welcome 2012 :

Monday, 2 January 2012



Selamat tinggal 2011!! Welcome 2012....happy new year!! terlambat ckit nk wish..heeee... Alhamdulilah, syukur kehadrat Allah SWT  kerana masih memberiku peluang merasai hidup ini...2011 yang bnyak kisah suke duke, yang pasti smua 2 akn m'jadi kenangan t'indah dlm hdup kte smua....

Mulaka 2012 dengan penuh keazaman & moga keimanan kter terhadapNya terus kukuh..All d best semua for 2012!!! Also my life & my love's....=>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family