MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

#Calling lagi!! : 2 Pemenang baru bg GA ~Jom reramai follow

Thursday, 30 May 2013

As-salam..

Since 2 pemenang utk entry yg ni http://ebob-dawesome.blogspot.com/2013/05/calling-2-pemenang-baru-bg-ga-jom.html xtuntut gak adiah dorang, so i t'pkse buat cabutan baru lagi...yg ni pls la de respond erk...nk sgt2 ksik ull's adiah2 ni...hihihi

No. bertuah yang seterusnya, rujuk link ni >>  senarai peserta

iaitu



Sila emailkan NAMA, ALAMAT, NO.HP ke sagira85@gmail.com sebelum atau pada 2 Jun 2013.

Buat pemenang yang lain harap sabar menanti adiah masing-masing ye...masih dlm proses m'bungkus, jgn risau pasti akan smpai...tq ulls...love so much!!

^_^

Tutorial - Screen shot (Samsung Galaxy Nexus)

Tuesday, 28 May 2013


As-salam

Hampir 2thn pakai hp ni, baru arini aku tau cmne nk screen shot hp ni...hahahaha!!! 

ok, tgk kt bawah ni...

 Take a screenshot on the Galaxy Nexus is quite easy.  It’s done by simply pressing the power button and the lower volume button simultaneously for about two seconds.  On the Galaxy Nexus, the power button is located on the right side while the volume rocker is located on the left side.

After pressing the buttons, a smaller version of the screen will zoom out and then fade out.  This means that a screenshot has already been taken.  Then at the notification bar above, the words “Saving screenshot” will appear.  The screenshot will then be saved in the phone’s Gallery under a folder named Screenshots.

screen shot pertama aku..hihihi


#myeverything

^__^

Ramai Perempuan Masuk Neraka Disebabkan Mulut Mereka

As-salam

Pak Ngah Adan : "Apasal monyok ni Muin?"

Muin : "Tah le Adan, bini aku tu, maleh beno masak gulai tempoyak feberet aku"

Pak Ngah Adan : "Ate, apasal kau tak masak sendiri je?"

Muin : "Mane le aku tau masak Adan oi, aku ni kan suami, bior la bini aku masak, aku makan je"

Pak Ngah Adan : "Patutnye kau la yang masak"

Muin : "Ish.... kan masak tu tugas isteri?"

Pak Ngah Adan : "Bila masa pulak masak ni jadi tugas isteri?"

Muin : "Laaa, kan dari dahulu kala lagi"

Pak Ngah Adan : "Itu la masalahnya, kita ni dok amal budaya sampai tak ikut ajaran agama"

Muin : "Ajaran agama? lain ke yang Islam ajar?"

Pak Ngah Adan : "Memang la lain, tu pasal kita kena belajar"

Muin : "Sebenarnya ikut Islam macam mana?"

Pak Ngah Adan : "Kalau ikut Mazhab Syafie dalam kalangan Ahli Sunnah Wal Jamaah, kewajipan isteri satu je, layan suami, yang lain semua kewajipan suami"

Muin : "Hoh, layan suami je?"

Pak Ngah Adan : "Haah, kewajipan yang kena isteri buat layan suami je"
"Yang lain-lain, dalam urusan rumahtangga semua urusan suami. Macam sediakan rumah, kemas rumah, basuh pakaian, basuh pinggan mangkuk, jaga anak, sampai susukan anak pun kewajipan suami"
Muin : "Susukan anak pun suami kena buat? biar betul"

Pak Ngah Adan : "Kalau isteri tak mau susukan anak, suami tak boleh paksa, dia kena cari ibu susuan atau cari la susu kambing ke, lembu ke."

"Tapi Islam ni indah, Allah tak wajibkan, tapi Allah anugerahkan kasih sayang kepada ibu untuk dia susukan anak tu."

Muin : "Oooooo, apa lagi kewajipan suami?"

Pak Ngah Adan : "Suami wajib bagi makan kepada isteri. Minimum 1 mud atau satu cupak Baghdad lebih kurang tadahan 2 tapak tangan makanan ruji kepada isteri setiap hari. lauk pauk tu tak wajib dah. Wajib sediakan tempat tinggal. Wajib berikan sepasang pakaian setahun"
"Kalau isteri malas nak suap makanan, maka wajib suami suapkan makanan tu ke mulut isterinya"
"Tapi kalau suami nak bagi lebih tak jadi masalah. Takkan nak bagi makan nasi tak berlauk pulak kan?"
"Suami tak wajib bagi duit kat isteri dia, tapi boleh ganti duit kalau isteri tu rela dan nak uruskan sendiri, macam gantikan makanan dengan duit, isteri makan sendiri la. Duit isteri adalah hak isteri sepenuhnya, dia boleh buat apa sahaja dengan duit tu tanpa minta izin suami. Tapi baiknya bagi tau la kalau benda tu besar macam nak beli kereta tu"

Muin : "Kalau isteri tak tuntut hak dia?"

Pak Ngah Adan : "Itu kebaikan dalam berkasih sayang dan berumah tangga. Kalau isteri rasa cukup sekadar apa yang suami bagi tanpa tuntut apa-apa, itu baik. Sama macam suami bagi lebih dari kewajipan dia, itu baik"
"Kalau isteri redha melakukan kewajipan suami, itu sangat baik. Macam isteri redha memasak, mengemas rumah, basuh pakaian, jaga anak, susukan anak. Itu akan meringankan suaminya dan akan mendatangkan keredhaan suami dan Allah kepada si isteri. Tapi kalau isteri tak mau buat, suami tak boleh paksa. Malahan berdosa suami memaksa isteri melakukan yang asalnya adalah kewajipan suami itu sendiri"
"Tapi tolak ansur dalam rumahtangga itulah yang sebenarnya pengikat cukup kuat dalam rumahtangga, yang mendatangkan keharmonian dan rahmat "

Muin : "Ooooo, baru aku tau"

Pak Ngah Adan : "Itu la masalahnya orang kita ni, belajar tak berapa mau, akibatnya hak dan tanggungjawab sendiri pun tak tau. Suami sibuk nak tambah bini, sebab tak tau betapa beratnya kewajipan suami. Kalau semua benda bini nak buat, memang best la kawin ramai. Isteri pulak dalam tak sedar ditindas secara rela. Bila badan letih mulut pun mula la membebel. Kadangkala pi marah suami pulak. Tak pasal-pasal hilang pahala dan dapat dosa"

"Ingat Muin, ramai perempuan masuk neraka disebabkan mulut mereka. Sebahagiannya sebab berleter sebab letih. Letih pulak sebab buat kewajipan suami yang dia rasa itu kewajipan isteri. Naya betul....."

Wallahualam

Calling!! : 2 Pemenang baru bg GA ~Jom reramai follow

Thursday, 23 May 2013


As-salam...

Sehingga semalam saya hanya menerima email dari seorang pemenang, means de 2 lagi hadiah yg tidak dituntut...so, arini sy dh cabut no. baru... 1stly, sori utk pemenang sbelum ni, sbb tarikh tuntut dh tamat, sy hanya nk m'yudahkan penghantaran hadiah sesegera mungkin....xmo mrah2 erk... ;)

OK! Dua no yang bertuah utk 1 kotak CCP & 1 FM Dubai & Taman Negara adalah :-

 


Bleh emailkan details NAMA, ALAMAT & NO.HP ke sagira85@gmail.com sebelum atau pada 26 Mei 2013

Cotton Pertamaku

Wednesday, 22 May 2013

As-salam..

Ni adalah bju cotton pertama yg aku beli...thn 2008, time ni bli bju siap utk raya. Baju saiz S, sbb mmg dh xde saiz, so aku bli jek wlaupun sendat nak mampuih di bhgian punggung & dada...smpai tetas2 kain aku 2..hahaha! ok, aku pkai time raya tu skali jerk..then t'pkse perap dlm almari & hampir menjadi kain lap...huhuhu

Pg ni, tbe2 t'gerak hati nk try pkai bju ni...t'kjut sy!! dh muat!! & sgt longgar di bahagian punggung khasnye....Alhamdulilah....lau bju ni aku dh muat, maknenye de bnyk lgik la bju2 aku time ank dara yg dh bleh pkai semula...sonoknyer!!! siyes, suke sgtt!!

^_^




Calling!! : Pemenang GA ~Jom reramai follow

Tuesday, 21 May 2013


As-salam..

Calling utk 3org lagik pemenang yang belom send details utk i pos brg...ingt sebelum 23hb ni...lau xde, i terpakse cabut no. baru k.......

Check sini >> SENARAI PEMENANG

^_^

"GILA GILA Giveaway by Alja"

Monday, 13 May 2013

As-salam

  • Semua Blogger boleh JOIN
  • Buat Entry bertajuk "GILA GILA Giveaway by Alja"
  • Copy and paste Banner diatas dan Linkkan Ke Entry ini 
  • Ikut semua Syarat 
  • Nak Tag boleh , Taknak Takpe . Kalau boleh Tag lah . haha
  • Sila Pilih 2 Hadiah yang menarik hati Anda ^_^
  • Mencari 53 Pemenang 
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2 hadiah menarik hati saya?? BAJU TIDUR MICKEY & JAM ^_^
  •  Tarikh Tutup :- 10 May until 7 June 2013 11.59 MALAM

Maxis ko jgn nk kurang asam!!!


As-salam..
 

Tensen ngn maxis ni!!! kurang asam sungguh!! dh tolak wet aku langgan internet, ble aku bukak internet ko sms plak kter aku xde langgan...mongoksssss!!!!!!! 

Sesodap ase ekau jerk erk nk amek duit rakyat2 marhaen ni!! ha, mula ler aku nk ngarut..lantak!! yang kaya makin kaya..yg miskin makin miskin....ha, inilah!!! ko amek wet aku sesen, mmg aku xhalalkn!! lantak ler...!!!! ko ingat aku jutawan mcm ko!! budus maxisss!!!



SAY NO TO MAXIS!!!!!!

hahahahaha!!! 

PENGUMUMAN PEMENANG GA ~Jom reramai follow

Friday, 10 May 2013

 As-salam..

Alhamdulilah... secara rasmiya GA ni ditutup jam 12tgh td...dan tepat jam 9mlm, me & ank bujang pn memulakan cabutan...Ok, ni adalah d 8 lucky no. yg ank bujang i ambil...sapekh gerangan2 itu?? jeng.....

no berdasarkan link ni k >>>  senarai peserta


Dh upload pic ni bru perasan....dua last no tu xnmpk.... dua no. tu adalah no.9 & no. 60 ... sori erk..

So, pembahagian hadiah sprt di bwh :-








Semua pemenang bleh emailkn details dibwh kt alamat email ni sagira85@gmail.com selewat2nya sebelum 23 Mei 2013
Nama :
Alamat :
No. HP :

Saya dah seluruh pihak sponsor mengucapkan tahniah kpd semua pemenang... & terima kasih kpd semua yg m'joinkn diri..uh! xdpt nk bg adiah tmbahan, sbb peserta xsmpai 65org....xmo kuciwa2 erk..ape2 pn teruskan m'follow ok...hihihihihi...salam perkenalan ;)

**pengeposan hadiah hanya akan dibuat selewat2nya hujung bulan Mei 2013.

^_^

MINI GIVEAWAY : UP FOLLOWERS


Salam...

Jom join 1st GA bob...sempena kembali b'blogging selepas cuti bersalin jgk nk ksik up follower2 i dgn m'beri gift sebagai tanda penghargaan...maceh! hihihi...

Simple jerk syarat nk join: -

1. Just buat entry bertajuk "Jom reramai follow"

2.  Tampal banner ni & link kn dgn GA ni

3. Wajib follow blog2 ni & like page2 di bwh ni >>

My blog

Azalea blog

Jamsharina Craft

Pemborong Felinna Lotion Inchloss

Shahnienas Peplum Syopz

Shahniena Syopz

Cocoa Collagen Power Plus Murah

Secret Beauty

4. Tinggalkan link entry kt ruangan komen

*WAJIB follow & like tau! (jujur..) ^_^

*TARIKH TUTUP : 10 MEI 2013

*Undian akan dibuat secara cabutan bertuah! JOm tgk pe gift yg de ;)

*sponsor pn leh join....untuk meramaikan majlis, hihihihi


 1 x 1 Korean Blouse

1 x 1 kotak Cocoa Collagen Power Plus

- 1 x 1 shawl awesome


- 1 x 1 Fridge Magnet from (Dubai & Taman Negara)
- 1 x 1 Pouch Syiling Panda (sgt comei)!
- 1 x 1 Penyangkut handbag

2 x 2 Keychain cupcake & Love


Senangkn?? hadiah awesome2 kn? Jom reramai follow!!! -Luv-

^_^



GA 'Jom reramai follow' dah nak tamat ~

Thursday, 9 May 2013


As-salam..

Alhamdulilah, lagi sehari lagi GA dh nk tamat... 

Untuk makluman, GA akan tamat secara rasminya pada 10 Mei 2013 jam 12.00tgh..mlm, insyaAllah saya akn memberi peluang pd anak bujangku berusia 5thn utk membuat cabutan...hihihi...so, who's de lucky 8?? Lau sempat sy update tgh mlm nama pemenang...

Tp......nk bgtau awal2, pengeposan hadiah hnya akan dibuat pd hjung bulan..minta maaf bnyk2, kje sorang PA ni sush nk tinggalkn tempt waktu opis..lgpn jdual 2mnggu ni menunjukkn bos tiada program diluar..mknenye?? PA kne la sntiase berada ditempat...pssst**hjung bulan bos outstation, so PA leh b'jimba2 ke pos opis...muahahaha....

**Take note ye smua peserta..so far de 61org..ala, lgik 4org utk sy tmbah adiah..xde sape2 ke nk join lgik?? cpt2...hihihi


^__^

Senarai Penyertaan GA ~ Jom reramai follow~

As-salam..


I tulis kt cni senarai penyertaan...so, ull's leh check...lau xde link korang, pls komen k..

42. http://nurdejarahim.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
43. http://preciousloveasfa.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
44. http://diyasesame.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
45. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/04/jom-up-followers.html
46. http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
47. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
48. http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com/2013/04/mini-giveaway-up-followers.html
49. http://rollerskatingfever.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
50. http://beloglynn.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
51. http://www.jueazrin.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
52. http://nurdejarahim.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
53. http://blogmenang.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
54. http://www.cikfie.com/2013/04/mini-giveaway-up-followers.html
55. http://iehahfarihah.blogspot.com/2013/04/jom-reramai-follow.html
56. http://liyaabloggies.blogspot.com/2013/05/jom-reramai-follow.html
57. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2013/05/jom-reramai-follow.html
58. http://www.mawarberduri4147.my/2013/05/mini-giveaway-up-followers.html
59. http://sayananasuhana.blogspot.com/2013/05/jom-reramai-follow.html
60. http://nuraribahizni.blogspot.com/2013/05/mini-giveaway-up-followers.html
61. http://dunianuranisamar.blogspot.com/2013/05/jom-reramai-follow.html 
62. http://sayajijah.blogspot.com/2013/05/jom-reramai-follow.html

Ok, senarai ni i akn update jika de penyertaan lagi sehingga 10 Mei 2013. Cabutan berdasarkan nombor2 di atas....so, kenali nombor anda k...hihihi... Jom, sempat lagi nk join ni...!! 



Fakta, Mitos & Tindakan

Wednesday, 8 May 2013


As-salam...

Baik utk dikongsi bersama...


^_^

[GIVEAWAY] From Canada with Love by Doodles of Life


As-salam


I'm a FM collector....but have no more FM from Canada...love it!! hup it's mine.. Eh...Canada!! walawehh!!

Closing :   May 13, 11.59 pm (waktu Canada), May 14, 11.59 am (waktu Malaysia)

^_^

Nak tambah HADIAH GA??

Friday, 3 May 2013


As-salam..

Syoknyer tgk ramai yang join my 1st GA....Thanks a lot pd yang dh join 2...hurm, ingt2 nk tmbah hadiah la...hihihi...hanya berbekal 5hari lagi ni....

OK lah!! i akan tmbah adiah...if..........penyertaan m'cecah 65org!! Sonok x?? hihihi...

Pe hadiahnye 2?? Hanya akan tahu pada sesi cabutan nnti...so, jom2!!...




Link GA :  Jom reramai follow


"10 Days Giveaway by Fatin Diana"

As-salam





 Pemenang dipilih melalui Random.org

 Tarikh tamat GA pada 10 Mei 2013 // 10 malam

Simple Giveaway by Nina & Hani

Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .


Syarat-syarat :
  1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani & Sponsor (diperiksa)
  2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
  3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
  4. Like -->
  5. Like page INI dan like INI jugak!
  6. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*

credit: Kak Mia Liana

Hadiah yang bakal dimenangi ialah :


  1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
  2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
  3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
  4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger

Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !
Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !

SUMPAH LAKNAT

As-salam..



Di hari Jumaat yang mulia ini, hatiku terjentik dek kerana kedengaran kembali 'sumpah laknat' ini...sebelum ini aku cuba mencarik article2 berkenaan perkara tersebut, kerana aku rase sebagai seorang islam aku wajib mengetahui perkara ini. Adakah benar ia ada dalam islam? Semacam skg perkara2 agama ini dipermain2kn dek kerana ketaksuban dunia mungkin...wallahua'lam..

Aku kongsikan beberapa article...mungkin kte smua akan mendapat pencerahan, secara tidak langsung mengelakkan diri kita dari menjadi sebahagian dari penyebar fitnah....Nauzubillah!


'Malaysia Memilih' 05.05.2013

Thursday, 2 May 2013

As-salam..

Countdown tinggal 3hari lg sebelum 'Malaysia Memilih'.....bahang semakin terasa...smua parti2 bertanding berhabis2an berkempen...Especially Putrajaya....very di meriah...bleh dikatakan PRU kali ini adalah yang paling sengit sepanjang PRU2  yang telah diadakan...

So, pe slogan2 pilihan anda?? 

1MALAYSIA? UBAH? INI KALILAH? LAIN KALILAH?

Fokus saya P-125 (PUTRAJAYA)..sbb sy mengundi di cni!!

 
 HUSAM MUSA vs TENGKU ADNAN



^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family