MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

al kisah syawal....

Saturday, 3 September 2011

Selamat kembali b'blog..hehe..lame tul xupdate, almaklum bz beraye. Dah kawin biase le, belah laki, belah aku..pack sungguh jadual..

alkisah spatutnye aku balik sabtu mlm, utk amek along n anak2. Along taun ni nk balik naik bas dlu, sbb abg ipar balik lewat ckit. Last minute tukar planning, sbb brg smua dh siap kemas, abes hubby kje ari jumaat, aku trus b'tolak lik kg. Salah 1 sbbnye jgk, nk bersihkn dlu ckit2 umah kg, sbb bas Along smpai tgh mlm..so, xnk along smpai mlm2 kemas umah, aku pn lik awl. Sabtu pg, dh excited tunggu along balik, bas jam 6.30 ptg, mybe smpai dlm kul 10.30 mlm, tbe2 kul 3ptg aku trime call.. tragedi b'laku 2hr sblum syawal....

ank buah call, ckp along excident..b'derau darah aku...trus time 2 doa along x ape2..rasenye dh 3thn along xbalik beraye di kg ktorg...dh y le, aku excited sgt ble tau die nk blik taun ni..tp, ble dh jdik cmni, kte pn xleh nk tolak takdir. kul 6 lbh ank buah aku sms kte along ok, cume patah jari...mlm along call aku, die tnye xde sape call ke, aku ckp de..bukn aku xnk call die, aku xleh, aku nk nanges klu ckp ngn die..sbb rindu ngn die, tp sbb die dh col aku, aku than jerk le dr nk nanges...hahaha..

so, raye ke-2 petang ktorg adik beradik bertolak ke taiping...taun ni, keadaan jln diwaktu raye sgt m'bengangkn + memanaskn hati, hahaha...mne2 g confem sangkut kt jemmm!! sptutnye smpai taiping kul 9, ktorg smpai dekat kul 12 mlm...hurm..

ble smpai cne, tgk muke along..lega rase hati...ktorg smpat b'mlm 1 hari jerk, sbb jadual msing2 dh full..mr hubby pn jumaat kne kje..so, nk xnk kne balik..;)

 kami yg dtg melawat along...(along pkai tdung orange)

smua org takut pacat, tp ktorg jerk yg carik pacat...hahaha..nk jdikan cite, ank2 buah aku yg sbhagian duk bndor ni xpnah tgk pacat, so ank2 along dikerah m'carik pacat utk ditunjuk kt budk2 yg ala2 bandor ni..hahaha..family aku rmai ckgu, so abg2 n kakak2 aku nk ajar ank2 dorng ni, kne tnjuk le yg real2..haha..puas hati??..ahaks;p

 bile nk balik, tbe2 kaki akk aku b'darah2 tnpe sedar...2 mknenye dh jdik mangse pacat...sian die...tp xsakit pun, tau2 b'darah pehtu akn rase gatal...lupe nk bgtau, along aku ni duk kt tgh sawah, kt taiping, 2 psal bnyk pacat...keh keh keh

 ha...2 le tgn along yg kne semen 2..dh mcam tgn otomen aku tgk..cian....

kami 4beradik pompuan...sme x muke kami??? ^_^

raye taun ni aku bnyk pkai sluar jerk...sbb..mls nk gosok baju kurung..kakak2 aku bebel le gk..tp biase le aku, hahahaha...;)

0 Pe yang ull's rase...:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family