MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

Berfikir sebelum berkata-kata......

Friday, 30 November 2012

Salam..

aku copy status ni dr FB sorang public figure terkenal DrMAZA

"...dalam semangat membela Ghaza, BN dan PR sama-sama melaungkannya..namun yang menarik ialah pandangan ulama muda umno bahawa tiada jihad di Palestin, memboikot barangan zionis adalah perbuatan yang salah dan rakyat Palestin wajar keluar dari Palestin..."


 Bukan nk berpolitik, tp dlm hal2 agama ni..aku rase gune la akal yang waras sebelum berkata..ade ilmu tp tidak b'fikir sbelum berkata-kata bagi aku xde gune...Fkirlah pe perasaan org2 dicane jika mereka tau, kte dicni mengeluarkan b'macam2 kenyataan sinis sebegini..lau dgn cara rakyat Palestin keluar dr bumi mereka, boleh m'yelesaikan msalah.. lps ni sesiapa saja yg rase nk rampas negara org bolehlh buat mcm Israel tu..nescaya org2 dinegara 2 akan keluar mencari negara laen dan b'seronok la mereka2 yg merampas negara org laen...

Ok, aku xreti nk b'kata2...aku harap korang pham le ape yg aku nk luahkn ni erk....

PEACE!!

Al-fatihah untu para mujahidin di Palestin....

CENDoL BAKaR???

Monday, 26 November 2012

Salam..

finally, dpt gk ktorg merase...mmg lau korng lalu kt cni akn nmpk b'deret2 kete.., tabah xtabah jerk korng nk tunggu...hihihi

specialnye cendol ni de drive thru! xsnggup pnas2 beratur & b'sesak??? korng drive thru jerk..sejuk ckit tunggu dlm kete..aircond! ^_^… jom lyn pic yg en.shumi i snap ni ^_^

Lokasi : 
Cendol Bakar, Assam Jawa, Kuala Selangor
 

 



Kitorg pilih CENDOL DURIAN & CENDOL TAPAI...mmg awesome dikala pnas terik gituu!!
 

 
kt gerai sebelah dijual PAU...suggest korang rase...mmg sgt lembut & sgt sedap..ni Pau Sardin..rugi bli 1 jerk!
 
^__^



Gambar yg cukup mengkagumkan

Thursday, 22 November 2012

 SUBHANALLAH

::Putrajaya view @ Night::


Salam..

Walaupun dh hampir 7thn aku duk kt Putrajaya ni, xpenah sekalipn aku b'gambar di mlm hari di sekitar Putrajaya ni..hihi. So, bru2 ni 3org bibik aku sedang cuti belajar, aku pn bwk dorng jln2 mlm..tp time 2 Putrajaya dibasahi hujan renyai...nuw, musim hujankn? kt mne2 pn...

Sebelum g ronda2, ktorg g melantak dlu..hihi

Lokasi:
 Burger Bakar Abg Burn & Satay Willy, Sg. Ramal, Kajang 


Ni le 3org bibik aku..hihihi...ank buah sorng study kt UPM, sorang kt Politeknik & sorang di Matrikulasi

Lokasi:
Masjid Putra & Pullman Hotel


 Angin kuat le sgt, smpai payung aku yg bsr 2 pn leh naik ke atas...hahaha!! nseb mak buyung yg pegang, lau x mesti dh tebang ngn pyung2 2...heeee....alamak! View Masjid Putra xde le plak...nnti i upload lgik erk..heee

^_^




.....Lamenye xbukak.....

Monday, 19 November 2012

Salam..

Lamenye xbukak??? xbukak blog le...2-3hr jerk, tp lme gk le sbb tiap-tiap ari kte tgk, hnye blogger2 jek tau perasaan lau sehari x hupdate story...kn?? heeeeee

xnk story pape, cume arini i kne gnti tmpat PA senior jge big bos...tp sian bos i, leklok ye bos...jgn nanges PA awk kt cni, heee

Uh! arini result UPSR kuar le...bru tingat cpt2 sms akk, aku de sorng ank buah lelaki duk kt Johor yg amek UPSR thn ni...tett..tett (sms bunyi)...uh, my ank buah dpt 4A 1B....akk ckp die sedih, sbb yg B adalah Bahasa Melayu...lahai anak buahku! syg tul!

Xleh nk ckp pape lgik, sbb result pn dh kuar...t'kilan, mmg t'kilan...i as his auntie pn sodeh...tp die telah berusaha..so, pape pn, Tahniah abg Aiman! siap le ko kne anta ASRAMA PENUH!! hahahahaha!! rasakan!! i loike!! 

^_^

::1434H::

Thursday, 15 November 2012


SALAM MAAL HIJRAH 
1434



::BEGEDEL CHEESE:

Tuesday, 13 November 2012

Salam

Resepi ni aku jumpe weekend lepas, tp bru arini berkesempata nk uat...aku lupe mne aku jmpe resepi ni, sbb bnyk website yg aku bukak, bce..pnye bce, pnye bce, resepi ni yg melekat kt pale otak aku...hihihi

Sebab aku dh lupe punce resepi ni dimana, maka dicni aku bg le resepi utk korng m'cubanye nnti..hihihi

Bahan-bahan :

Kentang (sesuke hati bnyk mane)
Cheese
Ayam/Daging cincang
Bawang Merah - cincang halus
Bawang Putih - cincang halus
Lada Hitam
Garam
Telur
Tepung gandum
Serbuk roti

Cara-cara memasak :

1. Kupas dan rebus kentang sehingga masak
2. Masak ayam/daging cincang, bawang merah, bawang putih, garam, lada hitam
3. Lenyek kentang kemudian gaulkan bersama bahan2 diatas (xyah msak dlm kuali)
4. Masukkn cheese
5. Bentukkn kentang, celup ke dalam tepung, kemudian telur, kemudian serbuk roti & goreng.

SIAP! selamat mencuba!! 

^_^

:DONUTSSSSSSSS:

Salam..

Masak, makan, tido......walawehhh! tido xler, i xsuker tidur siang ^_^..oleh sbb xde uat pe ditmbah dgn melihat post2 mkanan di fb & blog, mmg le mak buyung ni akan t'liuq sntiase....

Tingin nk mkan donut!! donut yg panas + gebu + lembut...wahhhh!! cedapnye tgk kt fb ni...so, google2 resepi jmpe le kt cni..... donut gebu & lembut


ok, jgn dilihat pd paras rupernyer erk.....ase dlu, bru tau!! mueheheehehe....

^_^

PUDING ROTI BAKAR

Saturday, 10 November 2012


Salam...

Weekend di petang ari terase bowink plak...gatal2 tgn ni nk uat jgk "Puding Roti Bakar"..xpnah buat k! ni 1st time, sbb mr somi suke mkn, slalu jerk bli...xpela, kali ni try uat..hihihi..

Resipi aku kongsi dari page KONGSI RESEPI & MY RESEPI

bleh la kn?? ruper buruk ckit, tp yg penting asenye AWESOME!! hahahaha...ok, poyoss!! 

^__^


:MAJLIS KONVOKESYEN ANAK BUJANGKU:

Salam

Minggu lepas 5/11/2012 berlangsung Majlis Konvokesyen & Penyampaian Hadiah Tabika Kemas KDN....konvokesyen tu utk bebudak 6thn....ank aku bru 4thn, hihihi...xpela, kre 1st konvo jgk le, sbb die naik pentas....

Sekitar majlis berlangsung ------ >>> sgt ramai ibubapa yg hadir....


Sonok tgk budk2 ni happy.... blaja rerajin ye nak.....mama n papa syg akif sgt2...

luv u AKIF WAZIEN ^__^

Koleksi Tudung Hajra

Salam..

Just nk promote Koleksi Tudung Hajra terkini oleh empunya pemilik FB ni ---->


Ok..bg 1 pic tudung tu cmne....nice!


harga yg ditawarkan sgt AWESOME k!

^__^

kisah kelakar (2) anak sedaraku

Friday, 9 November 2012

Salam...

Aku mmg xpham tul perangai 2org budk ni..m'gelamun jek kut kejenye...sorang duk kt matrik, sorang duk kt politeknik. Yang kt matrik ni 1st time dtg umah aku trus dr skolah die, so aku amek die kt stesen erl...yg lgik sorang ni, slalu die akn trun dekat komuter dekat ngn UPM kakak die study, tp die pnah jgk trun kt stesen erl dekat ngn umah aku 2.

Al-kisah, jam 1.45 td aku mintak yg dak poli ni g anta dak matrik ni ke erl naik moto dr umah aku...pnat dh ktorg terangkn jln nk ke erl 2, sbb dua-dua pnah g erl 2, ktorg bajet dua2 org ni ok ler, sbb dgn confident dorng kuar...tup..tup yg sowang ni wat's up aku ..... 

.... "acik, ktorg sesat.."
..... korang kt ner 2?....."
... kt JPA .....
... ha??????.....
* aku trus suh kakak die yg sorng 2 col bdk 2ekoq ni..geram sgt!!

Actually, bdk matrik ni dh jnji ngn kwn die kul 2 kt erl nu, sbb abg kwn die nk anta lik matrik...aku pn serah tugas mnunjuk arah dekt akk dorng ni, smentara aku ngn hubby kuar g kje...kuar dr simpang umah, aku nmpk muke bdk 2ekoq ni pucat lesi m'carik jln....pnye le aku gelak t'guling2 kt dlm kete....hahahahaha!!! 

....."acik, pucat ni sesat, nk balek!!"
(smbil gelak2)....."g blek, suh akk anta!!"
..emmm "takut acik"!!...
..."balek....suh akk anta, nnti kwn ko tunggu lme.."
...."ha, ok..."

Untuk makluman, stesen erl tu hnya 5mnt jerk dr umah aku...aku xtau le dorng ni cmne leh smpai ke JPA (tmpt husband aku keje) nun jauh kt cne..pnye le klakar....!!!! yang penting lawak kelakar 2ekoq bdk ni di ptg ari....hahahahahahhahahahahahaahaha!!!!

Injection 'Kancing Gigi'

Thursday, 8 November 2012


Salam..

Ianye sangat pedih....................tido malam xlena..........

Photobucket
rase nk meraung sebegini....

Photobucket
sebegini.........

Photobucket
sebegini jgk.........


Photobucket
tp hanya mampu begini.........



:Weekend yang lepas:

Monday, 5 November 2012

Salam..

Dalam sejarah, weekend yg bru lepas ni ktorg xg memane langsung....2hari 2malam duk t'peruk kt umah, msti jenjiran aku heran..idup ke umat manusia dlm umah ni..muahahahahaha!! oleh kerana Putrajaya 2hr dibasahi hujan leh dikatakan 24hours, maka mood nk bejalan pn lenyap..mood nk tidooooo jek memanjang..hihihi

So, pe aktiviti aku weekend yang lepas ni?? mcm biase ank aku ngn lyn b'mcm2 game + citer kartun die, papa yg xabes2 m'godam laptop & pc die, maka aku lyan bluesss movie2 kt astro first smbil2 b'watsup ngn bff yang memasing jauh dimata dekat dihatiku ini!! hehehehe...

FIRST MOVIE

 Pendapat aku : cite ni biase2 jerk...nk kate kelakar sgt pn idak....ntah, cm ke laut jerk....so bpe bintang aku ksik?? dari 5 bintang...aku ksik - 2 bintang

2nd MOVIE

   Pendapat aku : actually cite ni ok...mampu meruntum hati wanita2 yg menontonnye...tp wanita hati keras mcm aku ni, aku sesekali tidak akn menitiskn air mata dek kerana perangai laki yg mcm ni!! huhuhu... keraskn hati aku?? muehehehehe.. dari 5 bintang...aku ksik - 3 bintang

 3nd MOVIE

Pendapat aku : uh! aku kurang gemar cite2 bunuh2 ni..aku lbh rela tgk cite hantu dr tgk cite2 keganasan yg melampau2..suci murni hatiku ini..ahaks! tp sbb filem m'sia, so aku gerenti ia xle seganas mne..cite ok, tp ending cm xbest jerk! dari 5 bintang...aku ksik - 3 bintang

^___^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family