MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

BERBBQ DI BELAKANG RUMAH

Sunday, 7 October 2012

Program 29 Sept yang lepas...bru sempat nk corek2 kt blog ni..

Uat aktiviti bbq kt blakang umah jerk...ni antara aktiviti geng CTS hubby stp thn. Actually slalu mkn2 uat time Hari Raya, kre open house CTS, memandangkan thn ni smuanya sgt le bz, so open house dibuat selepas raye..hihihi...lau bab mkn, tunda xpe, tp xleh xde...hihi..

So, thn ni sempena aku dh duk umah bwh, so decide uat kt umah aku jerk..dh xnk order2 katering, sbb thn lepas bnyk le beno mkanan yg lbh..dh 10 round mkn pn, makanan xabes2, pnye le dasyat dorng ni m'order..hihihi..

Khamis mlm, hub kuar ngn kwn2 g bli brg2 kt pasar borong...jumaat mlm aktiviti memerap ayam, udang, sotong, ikn utk dibakar keesokkanya.. 

Oleh kerana tuan rumah (aku le 2) de jadual yg padat pd pg sbtu tu..so hub kter start bkar2 kul 5ptg...Pagi aku kne jdik penanggah kt majlis kawin anak ex-officer aku (dlu die atase) nuw dh jdik SUS Tim. Menteri..aku agk rapat ngn die, dh mcm bapak aku (sbb panggil die ayahda)...die dh ckp ngn aku dr awl thn, so dh jnji xsedap plak kn nk tolak last minute.. ;)


Oleh kerana ptg 2 ujan dgn lebatnya, maka kul 6 bru start membakar smpai le ke mlm.....
udang yg sgt m'giurkn...ahaks!


Time 2 m'cekik utk para somi...ktorg para isteri dh kekenyangan...dorng anta mkanan jek, ktorg dh belasah dlu...hehehehehe...bukan bbq jek de, mcm2 mkanan wooo..mmg sedap!

Mira : Masak spageti
Kak ina : Masak nasik goreng, keropok lekor, smbal ikn bilis
aku : uat coleslaw jerk...hihihi
 

Sambil mkn2 layan cite "Hantu Air" kt astro first... (hurm, ntah pape citenye)..hihi...see, khusyuk kn memasing... aku dr pg xmndi, ngn bju penanggah lgik smpai ke mlm...hihi
budak2 ni, dh mcm2 dorng main...

Walaupn aku keletihan sbb dr awal pg kuar umah, lik2 trus msuk dpur plak tp sgt njoy..dh lme xb'kumpul mcm ni..lupe nk bgtau, smua de 5 family, sorang bujang....heeeee. Tuan rumah tutup pntu jam 11.45mlm ^_^

Thanks kenkawan....really2 njoy



0 Pe yang ull's rase...:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family