MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

Pergi Tak Kembali

Thursday, 11 August 2011

Semalam ntah nape hp aku uat hal..ptut le aku xde trime sms sape2 dr pg..aku start perasan time bos aku sms officer aku suh aku anta blazer die dlm meeting room. Ble aku smpai meeting room 2, aku nk sms die xlepas2..fedup dh, sbb dh t'congok dpn pntu 2 dh lme. Aku pn try off n hdupkn balik hp aku..tu jam b'deret2 sms msuk. Lepas SUB aku kuar amek blazer kt aku, aku trime sms dr hubby aku sekitar jam 9.30 bgtau bpak abg ipar aku meninggal dunia. Pe lgik, aku trus col kakak aku. Kakak aku ckp, die try col aku bnyk kali dr jam 8.00pg. lps col kakak aku, aku col hubby, tp kne mrah gk le, sbb die col aku bnyk kali pn xdpt, aku ckp hp bengong!!  

Sepanjang p'jalanan aku menangis gk le. Arwah baik orgnya, family ktorg rapat dgn die. Semenjak mak bpk ktorg xde, mertua kakak2 & abg2 aku le jdik mak bpk ktorg. Lgpn, msih aku study, cuti2 aku bnyk lepak kt umah kakak2 n abg2 aku, dorng ni jnis duduk dekat ngn mertua msing2, so secara xlgsung aku rapat le ngn org tua dorng. lgik2 lps bapak aku xde, so dorng slalu tnye aku ni cmne, sihat ke x, ok ke x..kre caring le..Bru2 ni pn (ahad lepas) arwah de dtg jln2 ke umah aku..so, kre aku bru jmpe die..

Kakak aku cite, pg 2 arwah ok jek, bgun sahur smua. Tp die de ckp, die penat nk rehat. Pg kakak aku nk anta ank2 die g skolah, arwah tgh buai ank die yg kcik smbil b'zkir. Tbe2 kakak aku toleh kt die time pkai ksut, die tgk bpk mertua die dh t'tunduk..trus die angkt arwah dudk kt kerusi & amek gula. Kakak ckp, mggu lps pnah jdik cm2, tp ble kakak aku bg gula, die nk mkn lgik..tp smlam die dh xnk..kakak aku col ambulans, dorng dtg & sahkan arwah dh mninggal sblum dorng smpai lg..

Alhamdulilah, die pergi time bulan Ramadhan yg mulia, ketika tgh b'zikir lg.. Dan smalam wajah arwah nmpk tenang jerk sprt t'senyum..syukur sgt2..moga arwah ditempatkn dikalangan org2 yg b'iman... AL-FATIHAH..

1 Pe yang ull's rase...:

AzaLea said...

Al-fatihah buat keluarga arwah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family