MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

Rumah Impianku

Thursday, 10 November 2011

Bila la nk dapat beli rumah ni..??? umur dh makin meningkat, tp harta xde lgik...sedih2. Dh bnyk tempat aku g tgk rumah ni, tp xde 1 pn yg memenuhi citarasa aku. Bukan memilih sgt, tp rumah 2kn syurga bg kte, so kte kne la crik yg terbaek..

Before dis aku dh pnah booking 1 rumah kt bandar baru salak tinggi, tp ntah..tbe2 ktorg rase, ktorg nk duk kt kg (tg karang), so ktorg cancel umah 2. Tp skg, umah kt Tg. Karang & K. selangor pn dh cecah 150k+++....hurm..susahnye nk crik umah!! Seriously, aku dh b'kenan sgt umah kt K. selangor ni, Taman Bayu Alam..rumah yg cantik, lapang & suasana yang aman...ce korang tgk >>

Yang ni harganya 277,500.00, cantikkn??

dapat yg ni pn jdile..yg ni hrga 262,00.00

Tppppppppppppppppppppppppp..............bleh luluskan ke ngn gaji aku yg cmni ni????aaa....kuciwa lgik!! uwaaaa.....sob...sob..sob...ade ke jln p'yelesaiannye??? 

11 Pe yang ull's rase...:

AzaLea said...

babe, kalau planning aku, kumpul duit sebanyak mane yg mampu.. then wat umah sendiri kat kg.. tanah kan ade.. lgpun kite nk duk sane time dh agak2 usia nk msk asar nanti kan... so, msh ade mase utk itu... rileks babe... biar lmbt, asalkan slmt..

Fida said...

waaahhh...shantek2...jgn riso jalan tu ader jer...ko kan layak RM199k kan pastu combine lar ngan cik abe...kat opis ni ader sorang kerani tu ngan hubby dier PAR..dua2 org kelantan...usaha gak dapat beli rumah end lot kat kajang RM250k...tapi 20x70 jer...

ebob said...

aku pn mule2 pkir mcm 2...tp, aku takut xt'kumpul wet 2, n then hrga market umah skg mkin lme makin tinggi...risau ble mikirnye...tp klu nk uat umah sndiri pn nnti, aku nk uat cmni jerk...xnk bsr2, sbb aku mls nk kemas umah...heeee;p

ebob said...

kak fid : umah shantek, suasana aman jerk...ye ke kak..bleh jgk ye kak die uat?? hurm...kn, klu dh rezeki 2 xkemane....

AzaLea said...

discuss blk lh ngan wak parin.. pk mane 1 jln terbaeekkk.. mmg ssh zaman skrg ni nk menyimpan... kalau menyimpang, mmg senang.. hehehehe

WILAYAH C.T.M said...

aku pun pk sama cam ko jugak.umo makin meningkat,tp umah belum ada ni.aku tgk,org yg keje 2 3 tahun dah beli rumah bagai.masalahnya,aku nak duduk mana pun tak tahu.aku ada plan mcm lea tu..wat rumah kat kg.risau pulak rasanya.takpe bob,kita usaha dan cari jalan penyelesaiannya..hehe

ebob said...

lea : hahaha...tu le psal, tp skg mmg terase hrga brg2 naik..klu skali bli brg2 dpur + susu, pampers smua xcecah 400 xsah..cmne la nk m'yimpn kn, mmg m'yimpang jerk le sokmo...heee

sirim : umur cm kter mmg dh ptut pkir2 bnde2 cmni..xpe, kte trus pkir & b'pkir m'cari jln p'yelesaian..eh2, yg mse PM umum psal rumah time bajet 2, dh kuar ke pekelilingnye, or ko pham ke pe yg dmksudkn itu..cer explain ckit...heeee

AzaLea said...

Aku tak phm n tak tau menau pun pasal umah bajet tu... aku cuma bajet cun jer!! hehehehe

ebob said...

lea : kn die de ckp nk ksik smpai leh pnjam 400k tu, 2 yg aku xpham...pe sbnrnye yg dmaksudkn 2...ekekeeke

Mak Izz said...

pd pdpt akak, wt ms skrg beli dulu mana rumah yg rasa2 berkenan dan harga mampu milik. ini bertujuan utk tidak membebankan pembeli berpendapatan sederhana mcm kita2 ni untuk membayar semula. in case pada ms akan dtg awak xnak duduk rumah tu (atau awak nak beli rumah lain) awak boleh jual. by dat time harga rumah tu dh naik (dun wori, esp kalo kawasan rumah tu high value)

selain tu, kalo awak duduk kuarters, awak boleh sewakan rumah awak beli tu dgn harga yg (mungkin boleh cover bayaran balik). pelaburan dik. cdgn lea tu pn best juga, apatah lg korang2 yg byk tanah kt kg). harga rumah jual mmg makin meningkat, tp rumah yg dibina atas tanah sendiri kosnya x semahal kos rumah beli siap. kalo tak mampu, awak boleh buat rumah kecil dulu dan dibesarkan dari masa ke masa.

rezeki itu ada, jgn risau. yg penting teruskan berusaha dan cari penyelesaian terbaik. selamat memiliki rumah sendiri :)

**akak beli rumah apartment 650sq dkt area puncak jalil, puchong RM65k je. as pelaburan, bulan2 byr bank RM200+ je ^__^

ebob said...

k.adha : wah...bgusle akk...adk bradik bob smua dh de umah sndiri, bob jerk yg xde lgik...2 le rase cm xbest sgt....ok, akn berusaha jgk!! hee =)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family