MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

MeNTaRanG

Wednesday, 26 October 2011

Korang pernah dgr nme 2? agk jarang2 kn....mentarang ni bnyak dijual area sg besar. 1st time klu korang tgk, msti korng rase agk geli le nk makan, tp rase not bad, macam rase ALA2.  Kebetulan, mggu lps kwn aku telah pergi berkursus di Sabak Bernam, die ckp die nk rase mentarang 2, so aku ckp klu die nk bli, aku pn nk jgk.

Mmg le kdang2 aku lik kg, tp nk smpai sg bsr 2 agk jauh le gk..Mentarang ni, klu xsilap aku, aku bru makan 2x. 1st time kakak aku msak, 2nd arwah mak mertua msak..& 3rd time ni aku sndiri nk msak. Mentarang ni leh dimsak mcm2, nk rebus mcm 2 jerk ke, nk msk lemak ke, ok jerk. So, nk tau aku msak pe mentarang ni, jom!! ------>

ha..ni le MENTARANG..penah tgk live?? ekekekekeke...

ha, ni lps aku dh kopek..actually, xyah kopek..tp sbb aku agk mls nk bsuh cenkerang die yg lumut2 tu, so aku decide nk bukak jerk...agk geli kn? ahaks..;p


Taraaa!! aku msak SAMBAL MENTARANG..lps msak, rasenye sme jek cm siput2 lain...so, xyah nk geli sgt le, msuk mulut sodap jerkkk!! hahahaha....mmg sedap, lgik2 smbal yg aku uat 2...hihihihi..(aku mmg suke puji msakan aku sndiri) ahaks!!

Klu korng2 lalu sg bsr 2 nnti, jgn lupe le utk m'beli MENTARANG ni erk..klu tgh musim, mmg bnyk djual ditepi2 jln.....(hnya ada di sg bsr, & beberapa tmpt sjerk tau!) rugi klu xrase...so, selamat m'cuba ^________________^



7 Pe yang ull's rase...:

Azalea said...

dap nyer... bile dh di kopek, mcm pepahat ghuperny yer... aku tak pernah mkn lg... ntah bile nk beli nyer..

Mak Izz said...

mentarang dan ala2 sgt sedap hokei! akak mkn dkt Jeram awal Jan hari tuh. read the link http://sayangizz.blogspot.com/2011/01/kijing-mentarang-dan-ala-ala.html

ebob said...

lea : kulitnye nipis, so kne careful nk msak..yg senang kopek jerk, tp letih jah!! hahaha...

k.adha : uh, ade gk shabtku yg dh rase mentarang ni...gud2!! sbb rmai membe ble bob cite, smua xpnah dgr..hurm..lyannn!! ahaks ;p

AzaLea said...

selain masak sambal, menatang ni di masak ape yg sdp?

ebob said...

lea : klu ko mls nk kopek, ko msak le lemak cili api, rebus air cm biase jerk, cecah smbal kicap pn ok gk....cm rebus kerang...ekekekee;p

AzaLea said...

oooo... mcm sedap jer bunyi nyer..

ebob said...

lea : bnyi pn dh sedap, klu msak lgik perghhhh!! hihihihi

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family