MY LIFE & MY LOVE'S

Waktu Sekarang

About Me

MyLove

MyLove

AKIF WAZIEN

AKIF WAZIEN

AWRA WIRDANI

AWRA WIRDANI

BFF

BFF

Makan2 di opis

Monday, 31 October 2011

Atas permintaan officer ktorg yg selalu terbang ke oversea, ktorg pn menunaikan hasrat beliau utk makan LAKSA PENANG...wahahaha....

Pn. Hajah : bwk laksa
Pn Huda : buat kuah laksa, bwk limau, cili
Cik Ilah : bwk telur rebus, timun
aku : bwk nenas + perut....wahahaha




sedap k!! lunch nnti nk repeat lgik k....hahahahaha....so pn grace, dis 4 u ^___________________^

akif & otomen

bile akif b'temu otomen......---------------->> 





tp otomen tipu, sian akif leh naik kejap jerk, sbb duit 50sen mama dh abes...jd la erk akif, jnji mama dh tangkap pic awok...heee ;p

Lawatan ke kilang kerepek & Majlis Cukur Jambul Budak Pink (29.10.11)

Sabtu lepas program ktorg adalah round2 Banting..Jumaat malam mr. hubby ckp ngn aku, kwn die mintak temankn ke banting, die nk bli kerepek...sempena Raya Haji yang akan tibe xlme lgik ni, hehehe...so, aku pn trus m'yampuk! eh2, esok2 KAK FID uat kenduri Cukur Jambul Budak Pink le papa... (laki aku pn dh pham, aku pnggil areesa budak pink!) hehehe. So, nnti papa ckp ngn kwn papa, kte g lmbt ckit la, sbb k.fid uat kenduri kul 2.30...(tp laki aku xbg respond pong..) like usual k!!..;)

Ari sbtu menjelang, aku pn bngun pg2, ingt laki aku nk g kilang 2 dlu kul 10. ble aku dh siap2, die pn xsiap2 lgik, mls nk tnye..ble dh kul 11 lbh, bru die mndi2...so, confem le die menerima cdangan aku 2...hahaha (ktorg mmg slalu mcm ni)...so, xsempat le aku nk gosok2 bju kurung, sprt biase aku m'gamblekn diri memakai jeans ke majlis kenduri org...(k.fid ni le reason ebob k!!) hahaha....

So, mula2 ktorg g le Kilang kerepek 2, kt banting ni agk bnyk le jgk kilang kerepek, tp yg slalu aku pegi Kilang Kerepek Feez, tp kali ni ktorg nk g lgik 1 kilang kerepek yg femes jgk Kilang Kerepek Fazz..lbh kurang kn nmenye?? hehehehe..

ha, kilang yang ni agk besar, dan bnyk choice...

dapat le sambar ckit2, xleh duk lme2 kt dlm tu, kang abeh smua nk bli...hehehehe

Dah abes bli2, trus gerak ke majlis areesa...kul 2 tepat aku smpai..hehehe...


sesi ramah mesra..smpai umah org trus pnjat2..iskh akif ni...heee

sprt biase, k.fid msti nk memenuhkn perut aku dlu...hehehe..sblum org2 baraan smpai, aku melantak kt dpur ngn hubby aku...bnyk seh lauk, xsempat nk tngkap gmbo, sbb perut lapor...heeee...

Gambar sekitar majlis : 



aku yg xikut tema pink!! hehehe...

 cbuk jerk k.fid ni tgk kamera..hahaha...

 Cantek bunga telur ni!! 






senyap jerk die, gud gurl!! 

sbelum balik, melantak lagik mee udang...mmg kenyang!! 

Goodie bag dr areesa...thank u dak omel!!

Sampai rumah, smua t'bongkang kepenatan + kekenyagan....time ksih kak fid and to budak pink smoga jdik gud gurl mcm mama ebob k !!! hahahaha.......;)) 

Gunting Rambut

Thursday, 27 October 2011

Cuti sempena Deepavali semalam xde g mane2 pn...duk kt umah jerk, masak, mkn, kemas umah, tido....best tul aktivitinya kn!! d cmpur ngn mendung2 dan hujan2 sntiase mmg terbaek le utk mata ini...wuhuuuuu!!...

Bile ptg, prut dh lapar...aku pn standby nk msuk dpur, tbe2 dgr hubby ckp kt akif..jom ptong rmbut!! utk makluman korang, akif t'sgt le susah nk potong rambut!! last potong awal thn ari2, even hari raya aidilfitri 2 pn ktorg xpotong rmbut die...aku dok bsing2x le kt laki aku suh potong rmbut die, tp sbb die ni susah sgt, so laki aku pn mmg mls nk bwk die!! tp sbb dh pnjang sgt, so nk xnk smlam kene potong jgk, sbb aku dh confused ank aku ni laki ke pompuan...hahahahahahaha!!!

Dlu sekali penah potong kt kedai india, India 2 ok nk buat, pehtu ktorg bwk kt kedai melayu kt putrajye ni, die xleh uat, sbb akif xreti diam, die takut....so, lps2 tu..laki aku jerk le yg jdik tukang gunting rambut yg setia utk akif..setia xsetia sgt ler!! hahaha...




Tgk..pnjangkn rmbut ank aku ni...mmg dh mcm rmbut dak pompuan!! heeee

sbb xnk duk diam, kne pukul ckit ngn papa...tp die pnye sedih!!! tp suke tgk die nngis, comel!! hahaha



skill by Wak Parin...ahaks !! pe kesudahannya??? taraaaaaa  ----->>>>>


ini le hasilnya.....hurm, nmpk le muke bdk boy kembali....hihihihi..

* akif melalak semalam xhengat...msti jiran2 aku ni ingt ktorg dera ank!! wahahahaha...whatever le, jnji misi ktorg berjaya..yeahhhh!! gud job papa!! gamaknye, thn depn le lgik ptong rmbut ko ni akif!!! loteh mama ngn papa ekau buat!! ^__________________^

MeNTaRanG

Wednesday, 26 October 2011

Korang pernah dgr nme 2? agk jarang2 kn....mentarang ni bnyak dijual area sg besar. 1st time klu korang tgk, msti korng rase agk geli le nk makan, tp rase not bad, macam rase ALA2.  Kebetulan, mggu lps kwn aku telah pergi berkursus di Sabak Bernam, die ckp die nk rase mentarang 2, so aku ckp klu die nk bli, aku pn nk jgk.

Mmg le kdang2 aku lik kg, tp nk smpai sg bsr 2 agk jauh le gk..Mentarang ni, klu xsilap aku, aku bru makan 2x. 1st time kakak aku msak, 2nd arwah mak mertua msak..& 3rd time ni aku sndiri nk msak. Mentarang ni leh dimsak mcm2, nk rebus mcm 2 jerk ke, nk msk lemak ke, ok jerk. So, nk tau aku msak pe mentarang ni, jom!! ------>

ha..ni le MENTARANG..penah tgk live?? ekekekekeke...

ha, ni lps aku dh kopek..actually, xyah kopek..tp sbb aku agk mls nk bsuh cenkerang die yg lumut2 tu, so aku decide nk bukak jerk...agk geli kn? ahaks..;p


Taraaa!! aku msak SAMBAL MENTARANG..lps msak, rasenye sme jek cm siput2 lain...so, xyah nk geli sgt le, msuk mulut sodap jerkkk!! hahahaha....mmg sedap, lgik2 smbal yg aku uat 2...hihihihi..(aku mmg suke puji msakan aku sndiri) ahaks!!

Klu korng2 lalu sg bsr 2 nnti, jgn lupe le utk m'beli MENTARANG ni erk..klu tgh musim, mmg bnyk djual ditepi2 jln.....(hnya ada di sg bsr, & beberapa tmpt sjerk tau!) rugi klu xrase...so, selamat m'cuba ^________________^



Menu

Tuesday, 25 October 2011

Dah lame xcite psal menu kn? hihihi...lps bulan pose, aku jarang ckit msak sbb kn bnyk open house ditambah ngan bebanan keje yg bnyk selepas raye, so, slalu kul 12 jerk, aku bngkus lauk kt food-court. Tp semalam, aku amat2 t'ingin nk makan sambal belacan..

 Sedikit rajin m'buat Cendawan Goreng...

Suke buat menu ni...akif suke makan, papa pn suke! 

Sambal Belacan...tp aku t'buat pedas sgt...udahnye aku sendiri xleh nk telan!! hahahaha...

ditambah dengan secawan kopi panas...mmg meletup mulut aku jah!! hahahaha

REJEKI

Alhamdulilah, de rezeki arini...dpt sepersalinan kain sari from Chennai...thanks a lot to my officer yg duk kt cne..ngah balik cuti sempena Deepavali...sy suke hijau!!

Tp nk buat baju pe erk kain ni? hurm.....

Jalan2 cuci mata dan poket....

Monday, 24 October 2011

Semalam dapat le spend time masa ngn kwn2ku...hihihi...Cik Kaseh Pelangi dan Mdm AwanNano Nano, ke mane hala tuju ktorg?? ni die----------------------->

BUTIK FAREEDA kt bangi...
sesi m'cuba...
yg mne b'kenan dihati?? hahaha...udahnye, dua2!! hamek ko!!
ehem2..tgk jerk le hrganya tu...best kn?? hahahaha
2 muke cik kaseh pelangi yg b'puas hati m'dapat 2helai tudung fareeda hadiah dr bff ktorg yg nun jauh dicne...hihiihi...

Lepas g BUTIK FAREEDA, ktorg g mkn2 dlu..kt ner?? kt cni...------->

Suggest by pn. saleha...sedap3x!! antara menu ktorg ------>>
sesi memilih menu....hihihih





banyakkn?? hurmm..kenyang sgt2x....

Habes makan, ktorg ke mne plak?? ktorg ke cni...-------------->> sale3x!! 


eh, lupe plak de pic ni--------------->>>

kah kah kah!! sian si maya karin ni..ahaks ;p

ok, smbung pic ktorg jln2..




@_@ njoy!!! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Arin's Family

The Arin's Family